A la pista, s’hi podrà patinar de les 10 del matí a les 9 del vespre i les vigílies de festiu s’allargarà fins a les 11 de la nit. Les entrades oscil·laran entre els sis euros per mitja hora i vuit euros per una hora.

A més, s’habilitarà un espai que servirà alhora per entrar i sortir des dels vestidors de la pista i per als nens més petits. A continuació hi haurà una carpa, d’uns 200 metres, que servirà de vestidor, per posar-se els patins i deixar-hi les sabates, i per accedir i sortir de la pista. A més, s’habilitarà una terrassa que es dividirà en dues parts. Una funcionarà com a cafeteria per al públic i, una altra part, com a bar per als patinadors, amb terra de goma.

D’aquesta manera, la Fundació Barcelona Comerç vol contribuir a l’ambient nadalenc de l’època de compres més importants de l’any, amb la intenció de convertir Barcelona en la ciutat de compres internacionals. La pista tindrà unes dimensions de 40 per 30 metres (1.200 metres quadrats) i s’està instal·lant a la part central de la plaça, sobre el mosaic de la rosa dels vents.

Sembla que els treballs per posar a punt la pista de gel hauran de fer-se ràpid, perquè el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Albuxech, té com a objectiu obrir-la el proper 2 de desembre.

Aquesta pista sobre gel forma part del programa “Barcelona és Nadal” que també té prevista la instal·lació d’un arbre de Nadal de 12 metres, on el 30 de novembre s’encendrà l’enllumenat nadalenc. Els comerciants calculen que els llums de Nadal costaran aquest any 1,8 milions d’euros, dels quals 500.000 els posa l’Ajuntament i 200.000 Endesa, que ha patrocinat l’enllumenat els darrers anys. La resta anirà a càrrec de les botigues.

A més de la pista de la plaça de Catalunya, hi podria haver una altra al passeig de Sant Joan (prop de Travessera de Gràcia) que està aprovada ja per l’Ajuntament i a l’espera que Endesa atorgui la potència elèctrica necessària perquè la instal·lació funcioni. Sí està confirmada la pista de Pedralbes Centre, que aquest any celebra el seu desè aniversari i que tindrà 300 metres quadrats, com la del passeig de Sant Joan.