com acollir nens ucraïnesos barcelona

La guerra d’Ucraïna amb la invasió de les tropes russes ha despertat la solidaritat dels barcelonins. Moltes famílies s’han mostrat disposades a obrir les portes de casa seva per acollir nens ucraïnesos. Segons Unicef l’acollida és un tràmit complex que necessita un temps considerable. Et detallem tot el procés que hauràs de seguir si vols acollir un nen ucraïnès a Barcelona.

Què he de fer per acollir un nen d’Ucraïna?

La guerra d’Ucraïna ha provocat una crisi humanitària i milers de refugiats. Unicef alerta que l’acollida de menors ucraïnesos “no sempre és la millor opció”, donat que ara mateix la població del país el que necessita és ajuda urgent com ara material sanitari, roba o aliments de primera necessitat, una tasca que ja fan les ONG i els punts de recollida que s’han habilitat a Barcelona. Si tot i això vols acollir un nen d’Ucraïna, aquests són els passos que hauràs de fer:

  • Complir els requisits per ser família d’acollida. Segons la Generalitat, s’haurà d’estar en ple exercici dels drets civils, ser major de 25 anys i tenir com a mínim 14 anys més que la persona acollida.
  • Tramitar la petició d’acollida a través de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) o concertar una cita amb una institució col·laboradora d’integració familiar (ICIF).
  • Passar un procés de selecció que inclou com a mínim dues entrevistes individuals i una entrevista al domicili.
  • Assistir a unes sessions formatives específiques per a famílies acollidores.

Barcelona s’ofereix per acollir famílies ucraïneses

L’Ajuntament de Barcelona ha condemnat la invasió d’Ucraïna i s’ha ofert per acollir a la ciutat refugiats de guerra d’Ucraïna. Segons explica el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, “Barcelona acollirà els familiars que calgui”.