Una onada de calor és un augment brusc i perllongat de la temperatura i la humitat per sobre dels valors mitjans del clima d’una zona determinada, que es manté més de tres dies successius. Afecta els éssers humans, animals i collites, i és el fenomen climàtic que més morts causa. La forta calor que incideix en la ciutat no es pot denominar onada de calor, perquè no s’instal·larà a casa nostra més de tres dies. Ho explica el Servei Meterològic de Catalunya:

De fet, dilluns la calor va ser molt intensa a molt indrets de la Catalunya interior però a la ciutat la marinada va fer que els valors màxims no s’enfilessin més amunt dels 26,2 ºC. Dimarts la temperatura va tocar sostre i va arribar fins els 30,7 ºC a Sants–Montjuïc i la Zona Franca; i va superar els 29 ºC a Gràcia, el Guinardó i Sant Martí. Dimecres la calor seguirà sent acusada però dijous les temperatures començaran a disminuir de forma clara.

De moment, els agents forestals del Parc de Collserola han intensificat la vigilància per l’alt risc d’incendi. A l’entorn natural del monestir de Montserrat s’ha anat més enllà i durant tota la jornada d’avui s’hi han prohibit les excursions.