(ACN) La Junta de govern del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha posat en marxa el projecte Ukranian Population Assistance, a través del qual volen garantir assistència lletrada i assessorament gratuït a les persones desplaçades d’Ucraïna a la ciutat de Barcelona o a qualsevol de les delegacions de l’ICAB.

A més, també s’ofereix col·laboració i seguiment en la derivació als serveis socials d’organismes públics i ONG de la població ucraïnesa desplaçada a Catalunya, i es comprometen a fer i difondre una guia bàsica d’urgència d’assistència per a aquest col·lectiu.

En un comunicat, l’ICAB explica que el projecte també ofereix “difusió jurídica entre els ucraïnesos, ONG i organismes dedicats a l’assistència de la població desplaçada d’Ucraïna, donant a conèixer les normes internacionals de protecció internacional, de dret humanitari i justícia penal internacional, perquè les víctimes puguin reclamar els seus drets”. Finalment, s’ofereixen també per fer tot el seguiment de les accions derivades de l’assistència al projecte i de “l’efectivitat de les accions plantejades, tant de protecció internacional, com d’assistència lletrada i els elements de justícia internacional”.