protesta col·lectiu discapacitat

(ACN) El col·lectiu de la discapacitat intel·lectual s’ha concentrat aquest divendres al matí a la plaça de Sant Jaume per exigir al govern que posi fi a les llistes d’espera. La concentració ha estat convocada per Dincat, representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, i hi han participat centenars de persones —200 segons la Guàrdia Urbana i prop d’un miler segons els organitzadors. Han denunciat “les dificultats” amb què es troben a l’hora d’accedir a un habitatge “digne” amb els suports necessaris o bé als serveis d’atenció diürna.

Prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual esperen una plaça

Actualment, i segons dades de la Generalitat, prop de 3.500 persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya resten en espera d’una plaça per poder viure amb els suports necessaris, ja sigui en una residència o una llar residència, o per disposar d’assistència a la pròpia llar. D’altra banda, els serveis d’atenció diürna acumulen més de 1.000 persones en espera d’accedir-hi.

Les persones amb discapacitat intel·lectual asseguren trobar-se en una situació límit i en la protesta han subratllat la importància de fer efectiu el dret a dur a terme “el seu propi projecte de vida” amb oportunitats “reals”. La protesta ha coincidit amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.