L’alcaldessa, Ada Colau, ha tornat a fer un crit d’alerta per la situació que viuen les residències de gent gran de Barcelona pel coronavirus. Segons les estimacions del govern municipal, hi ha entre 700 i 750 usuaris amb símptomes de la covid-19. Per això, Colau demana a la Generalitat que lideri la qüestió i que habiliti el personal i els equips de protecció perquè, com a molt en una setmana, es faci el trasllat d’aquestes persones a un dels espais habilitats perquè puguin ser tractats.

Control telefònic de les residències

Dels 11.500 usuaris que viuen a les 270 residències de Barcelona, la majoria privades, prop d’un 70 % han detectat algun positiu. És el que manté l’alcaldessa, que divendres ja va puntualitzar que les dades municipals indicaven que el 30 % de positius que va anunciar la Generalitat no era real. Colau ha afirmat que s’han fet nombroses trucades a les residències per tenir una radiografia més fidel a la realitat.

Malgrat la manca de tests a les residències per determinar el nombre de positius, els serveis municipals han calculat que els infectats són entre 700 i 750 només basant-se en la seva simptomatologia. Aquesta xifra, creu Colau, obliga les administracions a actuar ràpidament per aïllar-los i evitar més contagis entre aquest col·lectiu tan vulnerable. I, en aquesta línia, demana un pla de xoc a còpia de personal sanitari i material de protecció perquè amb els 129 usuaris que s’han traslladat fins ara no n’hi ha prou.

Crida a no trencar el confinament

L’alcaldessa també ha fet una crida a la ciutadania perquè respecti l’aïllament domiciliari mentre dura l’estat d’alarma. Colau ha dit que abans de començar a recuperar la normalitat “s’ha de mantenir, no ens podem relaxar, perquè és la principal mesura per evitar contagis i evitar el col·lapse del sistema sanitari”.