MIGUEL ÁNGEL TABERNERO, professor d'institut "Estem des de les 10 del matí fent cua encara no hem pogut entrar i hi ha un perill al carrer Lleida d'allaus. Ningú no ens fa cas. No hi ha persones que vinguin a parlar amb nosaltres. No s'han posat mitjans per evitar-ho." ELVIRA FERNÁNDEZ, porfessora d'institut "Els alumnes han pagat cinc euros per entrar. Hem arribat a dos quarts d'onze i encara no hem entrat. Fixa't ara estan entrant. Quan hem arribat ens han bloquejat perquè hi havia massa aforament a dintre. Ha vingut la policia."

Els estudiants que ja havien comprat i picat l’entrada s’han mostrat indignats després de la llarga espera per entrar-hi, que en alguns casos s’ha allargat fins a les dues hores. S’han queixat que, durant tot aquest temps, no podien ni accedir al recinte ni marxar cap a casa sense desaprofitar l’entrada. Les taquilles s’han tancat una estona després de tancar l’accés al saló en si. En tot cas, molts estudiants arriben a la fira amb l’entrada comprada prèviament per Internet.

Des de l’organització del Saló de l’Ensenyament han intentat informar en tot moment els joves que compraven allà l’entrada que no podrien accedir al recinte fins que no en sortissin d’altres i l’accés es pogués tornar a obrir sense superar l’aforament. El tancament de portes s’ha fet durant 30 minuts, d’11.30 a 12 h, per garantir la seguretat dins del recinte. Aquest matí ha estat el moment de màxima afluència de visitants al Saló de l’Ensenyament des que va obrir les portes dimecres.

Durant la primera jornada també es va haver de tancar l’accés una estona per no superar l’aforament màxim. El Saló de l’Ensenyament romandrà obert també aquest cap de setmana, dissabte de 10 a 19 h i diumenge de 10 a 14 h.