El COMB reclama al govern de l’Estat que no responsabilitzi les comunitats autònomes del desenvolupament i aplicació pràctica del protocol i que aporti els recursos econòmics necessaris.

El col·legi celebra que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat hagi creat una comissió d’experts que haurà de recomanar quines són les estratègies de tractament “més adients i viables”, i espera que les recomanacions que emeti “siguin acceptades i assumides pel mateix ministeri”.

Després de recordar que l’hepatitis C és una malaltia “prevalent, potencialment greu” i amb diferents etapes que poden requerir una “estratègia terapèutica diferent” en cadascuna, el col·lectiu mèdic subratlla que aquesta estratègia ha de ser sempre “la millor possible” en el context d’un sistema sanitari caracteritzat “pels principis d’accés i equitat”.

El COMB subratlla que la incorporació de nous fàrmacs per al tractament de la malaltia suposa “un notable avenç terapèutic” que fa possible “curar, i fins i tot eradicar” una “infecció greu, altament prevalent a Espanya i a Catalunya”.