El 5 de novembre s’haurien d’haver abonat a les farmàcies els 112,5 milions d’euros corresponents als medicaments venuts durant el mes de setembre. Però el pagament no s’ha fet efectiu i ja són tres mesos consecutius que aquests establiments no cobren.

El tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Joan Calduch, ha denunciat a Barcelona FM que l’impagament “és un mal crònic” i que malgrat ells “estan oberts” al diàleg, “últimament no tenim interlocutors que ens donin una resposta al problema”.

Vista aquesta situació els farmacèutics catalans han engegat una campanya de protesta. Més de 3.100 farmàcies d’arreu de Catalunya han col·locat cartells i tenen material gràfic per explicar als clients que són els establiments els qui avancen el cost dels medicaments. Tot i així, Calduch ha assegurat que “els pacients estan del nostre costat” ja que “ambdues parts ho hem patit”.

Amb la campanya volen apel·lar “a la responsabilitat dels nostres administradors” perquè, segons Calduch, l”impagament de medicaments “no és un problema polític, és un problema de finançament, de gestió”. Segons ell, part del problema és que es “pressuposta insuficientment una partida amb una previsió de despesa que és força fàcil de determinar”.