LORENZO VIÑAS, gerent del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida "Nosaltres, a diferència de l'Ajuntament, pensem i estem recomanant que l'activitat de control dels preus ha de venir pel lliure mercat, ha de venir per l'oferta i la demanada. Ha d'entrar suficient producte a l'oferta que equilibri la demanda i per això és necessari que en un període de transició hi hagi ajudes fiscals als propietaris que posin els seus pisos o locals en el mercat de lloguer i inclús pels arrendataris que tinguin certes dificultats." JOSEP MARIA AGUILÁ-BONFILL, administrador finques Aguilá-Bonfill "Les coses tenen el valor del que la gent paga. Si jo aquell pis en demano 500 i en paguen 500 és que val 500. Si jo en demano 700 i no el llogo el pis no val 700, val 500. Hem de buscar l'equilibri. Per això moltes vegades la bombolla no la fa el propietari, la bombolla la fa el llogater que intenta agafar una cosa perquè es pensa que no hi ha res més. Hi estic convençudíssim que hi ha molts més pisos al voltant que pots trobar-los molt més assequibles."

Viñas admet que els últims 15 mesos han apujat els preus, però assegura que som lluny de la bombolla immobiliària. Per al Col·legi, la solució no és posar un topall als preus, com preveu fer l’Ajuntament amb un mapa de preus raonables que presentarà a principis de l’any que ve. Diu que això “crearia por entre els propietaris”, ja que la major part dels arrendadors de la ciutat són petits propietaris que tenen entre un i tres pisos i que viuen d’aquests lloguers.

Segons el gerent del Col·legi, Lorenzo Viñas, actualment no hi ha equilibri entre l’oferta i la demanda, ja que hi ha pocs pisos a Barcelona per llogar. Per això, assegura que des de les administracions cal incentivar la compra d’habitatges perquè, més endavant, els propietaris els puguin posar a lloguer, amortitzin la compra i així s’ampliï la oferta.

Mentre no s’arribi a un equilibri entre oferta i demanda, Viñas insta les administracions a impulsar ajudes fiscals als propietaris que posin els seus pisos o locals en el mercat de lloguer, suport als arrendataris que tinguin certes dificultats i ampliar el parc de lloguer social.