JAUME ASENS, advocat de l'Observatori DESC "Una resposta davant de les polítiques que pretenen convertir la por en una categoria central de la nostra vida quotidiana. Por a ser desnonats, por a perdre els estalvis, o les feines més miserables que cada cop tenim per protegir els interessos d'una casta especialment rància."

Diversos col·lectius com la PAH, la FAVB, l’Institut de Drets Humans de Catalunya o alguns sindicats han llançat aquest dimarts una campanya per desobeir les noves reformes de llei del Govern espanyol. Consideren que els drets dels ciutadans retrocediran 40 anys quan totes entrin en vigor.

Els impulsors de la “Campanya desobediència 2014” alerten que les reformes de la Llei de seguretat ciutadana, del Codi penal i de la Llei de l’avortament posen en perill els drets i les llibertats més bàsiques dels ciutadans. Per això animen la població a desobeir-les.

Asseguren que, quan les reformes entrin en vigor, suposaran una restricció injustificada del dret a reunió i manifestació així com la llibertat d’expressió, d’opinió i d’informació. Argumenten que això criminalitzarà encara més la dissidència i la pobresa. A més, les noves ordenacions jurídiques doten les administracions d’un ampli marge d’arbitrarietat davant la ciutadania que protesta i fa ús de l’espai públic.

Els impulsors de la campanya han convocat una manifestació per dissabte, 29 de març, que arrencarà a la plaça de Catalunya a les 18.30 h.