Cocaïna

L’ONG Projecte Home ha fet un primer balanç de les persones ateses aquest 2019 i destaca que el 50 % els han demanat ajuda per addicció a la cocaïna. La xifra és un 5 % superior a la del 2018  i confirma la tendència a l’alça que l’entitat ha detectat durant els últims anys. Després de la cocaïna, l’alcohol, amb un 36 % dels casos, és la segona substància que més demandes de tractament provoca entre els adults que s’adrecen a l’ONG. Per darrere el segueixen el cànnabis amb un 5 %, les ludopaties amb un 4 %, i l’heroïna també amb un 4 %. En total, Projecte Home ha atès de forma presencial 1.283 persones aquest 2019 amb una edat mitjana de 41 anys. La gran majoria (un 82 %) són homes, i això, segons l’entitat, posa de manifest les dificultats de les dones per iniciar programes de tractament d’addiccions.

Les xifres del Projecte Home sobre el consum de cocaïna coincideixen amb les de l’Informe Europeu de Drogues 2019, que alerta de la disponibilitat més gran d’aquesta droga al mercat, al mateix temps que situa Espanya com un dels països europeus on es produeixen més decomisos. També coincideix amb la dada d’un estudi publicat recentment que revela que Barcelona és la ciutat europea amb més presència de cocaïna en les seves aigües residuals.

L’addicció al cànnabis, majoritària entre els joves

En el cas de les persones més joves (d’entre 13 i 23 anys) el perfil és sensiblement diferent i la substància que genera més demandes d’ajuda és el cànnabis amb un 64 % dels casos, seguit per la cocaïna (15 %), l’alcohol (12 %), les ludopaties (4 %) i l’heroïna (2 %).

Concert solidari el 4 de gener a l’Auditori

Per tal de recaptar fons per ajudar les persones amb addiccions, Projecte Home celebrarà per quart any consecutiu el Concert Solidari de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) el pròxim 4 de gener a l’Auditori. En el concert, que dirigirà Manel Valdivieso, s’hi interpretaran obres de Mahler, Mozart, Brahms, Beethoven o Txaikovsky, entre d’altres. Les entrades, amb preus que oscil·len entre els 10 i els 35 €, es poden comprar a la web www.auditori.cat