El Fort Pienc és el barri de Barcelona amb una proporció més alta de xinesos. I això es nota als comerços. Aquí hi ha perruqueries xineses, locutoris i també un supermercat especialitzat en productes asiàtics. Des de fa un any, el projecte Xeix busca integrar la comunitat xinesa a la vida associativa del barri. Primer, es va fer a través de la inclusió d'aquests establiments a l'Associació de Comerciants Eix Fort Pienc. Se n'hi van adherir una quinzena. I ara, una segona fase del projecte Xeix s'amplia als centres educatius. L'objectiu és apropar la llengua xinesa als estudiants catalans. GERARD ARDANUY, regidor del districte de l'Eixample "Per una banda, treballem amb les famílies d'origen xinès, perquè entenguin que estan a Barcelona, estan a l'Eixample i, per tant, formen part de la comunitat de veïns i formen part dels nostres barris. I, per altra banda, treballem amb les famílies autòctones, per conèixer una part important de la cultura que és l'idioma." Es farà a través de classes extraescolars per a 30 alumnes de dos centres educatius. Les lliçons començaran aquest mateix curs. L'activitat extraescolar es farà aquí, a l'escola Fort Pienc, per al grup d'alumnes de quart, cinquè i sisè de primària. També a l'institut Fort Pius per als estudiants de secundària. Seran dos grups reduïts, de 15 alumnes i faran una hora i mitja de xinès a la setmana. Els alumnes que hi participin aprendran, per exemple, que aquests símbols equivalen als números, u, dos, tres. I aquest al deu. "Me parece que está bien, es bueno para los chinos y entre los españoles. Y así es más fácil para comunicarse dos países diferentes." De fet, l'objectiu és aquest: facilitar la comunicació i incentivar les relacions entre les dues comunitats.
Els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Fort Pienc i els de tots els cursos de l’Institut Fort Pius podran cursar classes extraescolars de xinès a partir del curs 2014-2015. Cada centre tindrà dos nivells, un d’inicial i un altre d’inicial avançat. Els alumnes de 6è de primària que hagin fet el curs inicial i passin a l’institut podran cursar el nivell inicial avançat a l’institut. Cada grup tindrà 15 alumnes i s’oferirà una classe setmanal d’una hora i mitja a les tardes. Els professors seran alumnes en pràctiques del grau d’Estudis de l’Àsia Oriental de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB.
Les classes s’integren en el projecte Xeix, que pretén la progressiva incorporació dels xinesos en la vida associativa del barri. En una primera fase del projecte, els comerciants xinesos s’han incorporat en l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc (ACEFP). A més, treballa en la formació específica dels comerciants d’origen xinès, amb traducció simultània i amb un programa dissenyat específicament per l’ACEFP. També es vol celebrar anualment la Fira de les Arts Escèniques al Fort Pienc per promoure els establiments, culturals, d’oci i turístics del barri, i per donar a conèixer els locals buits de la zona que podrien interessar a negocis vinculats a la producció i serveis dels àmbits de les arts escèniques.