En un manifest unitari, les entitats condemnen els atacs “de la forma més rotunda”. Creuen que els terroristes “volien atemptar no només contra persones, sinó contra tota la societat, una societat oberta, diversa, democràtica i convivencial”. Els acusen de “voler sembrar la por i el terror per alimentar l’odi, aixecar murs i estendre rumors”. I els responen que ells continuaran apostant per la pau i la no-violència com a únic camí possible.

La vuitantena d’associacions que s’integren en el Consell Municipal de la Immigració i la Taula de Ciutadania han defensat la llibertat i la igualtat com a base de la convivència entre persones diverses. “Vivim junts i volem viure junts. Som un poble divers i som un sol poble amb aquests valors comuns. No ens els canviaran. No ens dividiran perquè no tenim por”, conclou el manifest.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania i Transparència, Jaume Asens, ha afirmat que “la por és un sentiment conservador, contagiós, que paralitza la gent. És bàsic lluitar contra la por. Una societat mobilitzada és una societat que no té por”.

Per la seva banda, la consellera de Treball, Drets Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha reiterat que continuaran defensant “el model de convivència que aposta per la pau. Tots junts. Que conviure passi per davant de viure”.