ANNA SARLÉ, referent de campanya de joguines de Barcelona local "Aquest any el districte que més sol·licituds hem rebut ha estat de Ciutat Vella. Altres anys havíem tingut grans demandes de Nou Barris, també. Però aquest any Ciutat Vella." "La gent comença a donar-nos les joguines quan s'apropen les èpoques de Nadal . Nosaltres sempre intentem començar a repartir-les una mica abans. Què passa? Que les joguines que ens arriben més tard, les guardem per l'any següent perquè així ja podem començar una mica abans i totes les famílies tenen les joguines que poden donar als seus infants quan vulguin durant totes les vacances."

Unes 3.600 joguines arribaran a les llars de 1.300 infants en situació de vulnerabilitat aquestes vacances de Nadal. Amb l’objectiu que cap no es quedi sense regal, la Creu Roja du a terme una campanya de recollida per repartir els jocs a aquells que més ho necessiten. Els últims anys havia estat Nou Barris el districte on més joguets es destinaven, però enguany és Ciutat Vella, tal com ha apuntat l’encarregada de la campanya, Anna Sarlé.

La Creu Roja rebrà regals per estrenar d’aquelles persones que vulguin col·laborar fins al dia 2 de gener, data límit també pels receptors per recollir-les. Al magatzem de l’entitat a Barcelona encara queden caixes i bosses per donar, i en sobraran. Aquestes les guardaran en estoc de cara a properes campanyes. “Les joguines que ens arriben més tard, les guardem per a l’any següent. Així ja podem començar una mica abans i totes les famílies tenen les joguines que poden donar als seus infants quan vulguin durant totes les vacances”, explica Sarlé.

L’entitat ha cobert l’expedient a Barcelona ciutat. On encara es necessita un cop de mà és a les principals ciutats de l’àrea metropolitana, sobretot per a joves de més de 10 anys. En general, demanen joguines cooperatives, que el seu ús sigui compartir, perquè “s’aprèn molt millor”.