"Villadeshaucios". Així és com l'Associació de Veïns de Ciutat Meridiana ha batejat el barri. Denuncien una realitat que els afecta gairebé a diari: els desnonaments. FILI BRAVO, AV Ciutat Meridiana "Es casi el día a día. Cada semana hay dos o tres. Estamos asesorando, apoyándoles y buscando una solución a sus problemas." "Lo que tenemos que conseguir es que tengáis un alquiler social, eso es lo que tenemos que hacer." Des de la seu de l'associació de veïns, situada en un dels carrers amb més desnonaments de la ciutat, en Fili assessora persones com l'Ogechi, que va ser desnonada i ara no diposa d'un habitatge propi. "Dormimos en la habitación de una amiga con mi hijo y mis cosas." La Manuela, una altra afectada, va avalar la seva neboda i, ara, el banc li reclama el seu pis. La data del desnonament no és gaire llunyana, el dia 27 d'aquest mes. Les notícies d'una possible reforma de la llei hipotecària i la nova postura dels bancs li donen certa esperança. Però amb reserves. "Yo hasta que no vea que lo paran, no me lo creeré. Porque la cosa se está poniendo muy difícil." Alguns veïns, que viuen de prop la situació, s'han solidaritzat amb els afectats. La Júlia, per exemple, recull signatures per tirar endavant la iniciativa legislativa popular per aconseguir la dació en pagament. JÚLIA SÁNCHEZ, veïna "No només una dació en pagament, sinó que aquestes famílies es puguin quedar amb un lloguer social." De moment, com molts altres, la Júlia continuarà treballant per posar fi als desnonaments. També en Fili, que des de l'associació no s'acaba de creure les bones paraules del Govern i de la banca. "No nos olvidemos que ahora mismo si no acabamos de apretar al final nos comerá el monstruo de las hipotecas."

Fili Bravo, president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, assegura que setmanalment hi ha dos o tres casos de desnonaments al barri. Explica que, des de l’associació, s’ofereix assessorament a les persones afectades per desnonaments al barri. És el cas, per exemple, de l’Ogechi, que va perdre l’habitatge i ara viu amb el seu fill en una habitació que li deixa una amiga. Des de l’Associació, s’està intentant que aconsegueixi un lloguer social.

Bravo és escèptic a una possible reforma de la Llei hipotecària. Assegura que no confia que Govern i oposició arribin a un pacte que resolgui una realitat, la dels desnonaments, que a Ciutat Meridiana és el pa de cada dia.