Les primeres pancartes de rebuig a l’Hotel Casa del Sol van aparèixer el 2015, abans que es construís, quan encara era un projecte. Alguns creien que l’Hotel Casa del Sol portaria la gentrificació, i per tant l’expulsió del veïnat en aquest punt de Gràcia. L’establiment va obrir portes al desembre, fa sis mesos, i des de llavors, denuncia que és objecte d’escarnis “amb llançament de pintura a la façana, enganxada de cartells i amenaces”, denuncia Isabel Cortinas, directora de l’Hotel Casa del Sol. Cortinas afirma que l’hotel no genera problemes al veïnat pel tipus de visitant que atrau: “És un turista d’una classe mitjana alta, que consumeix cultura, gastronomia, i que estima Barcelona i el barri.”

Però no tothom pensa igual. El Moviment Popular de Gràcia justifica aquest tipus de movilitzacions “més contundents” perquè assegura que està en joc “la vida quotidiana del barri”. “Quan es parla d’assetjament hoteler s’hauria de parlar de l’assetjament previ que ha patit el veïnat”, assegura en Quim, un dels membres del moviment. “A Gràcia”, detalla, “hi ha una mobilització popular molt forta contra el procés d’elitització i expulsió del barri”.

Carina Mejías ha volgut denunciar els escarnis que estan patint alguns hotels de la ciutat per part de moviments contraris al turisme. Per la presidenta Grup Municipal de Ciutadans, aquestes situacions “no es poden tolerar” i demostren la “total impunitat municipal” que hi ha davant aquests grups “d’antisismena i d’ocupes”. Mejías, que assegura que ha rebut més queixes d’hotelers, creu que això “envia un missatge molt negatiu a la comunitat internacional i perjudica una activitat econòmica molt important per a la ciutat”.