El projecte té els doctors Josep Maria Gatell i Bonaventura Clotet com a membres del comitè coordinador i hi participen metges que “volen ampliar coneixements sobre aspectes específics relacionats amb la infecció”, segons ha explicat la companyia. Alguns d’aquets aspectes són, per exemple, les alteracions òssies, el risc cardiovascular, les resistències al tractament antiretroviral o el disseny d’assajos clínics, entre d’altres.

Un dels coordinadors de l’Acadèmia VIH és el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic, Josep Maria Gatell, que assegura que entre les matèries impartides “s’aborden temes com la coinfecció pel virus de l’hepatitis C, el papil·lomavirus o patologies renals en pacients amb VIH”. A més, Gatell ha assenyalat que el camp del VIH “canvia molt ràpidament i per estar al dia no queda més remei que fer formació mèdica continuada”, per poder millorar alhora la qualitat de vida dels pacients amb VIH.

Per la seva banda, el director de l’Institut d’Investigació de la Sida de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha explicat que aquest projecte és ofert per centres d’excel·lència que “tenen una alta competència en algun aspecte concret del tractament del VIH”.

Els dos experts han coincidit a afirmar que aquesta malaltia planteja reptes com el d’aconseguir “la màxima adherència possible al tractament antiretroviral, que és fonamental per aconseguir una àmplia supervivència dels pacients”. En aquest mateix sentit, en un futur caldrà afrontar les complicacions derivades de la prolongació de l’esperança de vida dels pacients, ja que moltes de les persones que pateixen VIH tenen trastorns de salut associats. La iniciativa s’estendrà a 16 hospitals més a la resta de l’estat espanyol, on s’impartiran 32 sessions de formació.