La Policia Nacional ha detingut cinc persones per presumptament explotar laboralment persones en situació irregular, que treballaven en supermecats. Els detinguts s’aprofitaven dels empleats, a qui imposaven condicions de treball de semiesclavatge. Les víctimes eren controlades des d’una sala de videovigilancia amb més de 100 càmeres de televisió, des d’on veien què passava a tota la xarxa de botigues que regentaven.

La Policia va inspeccionar 14 supermercats de Barcelona i dos magatzems de Sant Adrià de Besós, on van identificar 86 treballadors, la meitat dels quals sense permisos de residència i treball. Eren obligats a acceptar jornades de treball extremes, sense descansos entre jornades, ni tampoc descansos setmanals, i sense assegurança mèdica, ni l’alta de la Seguretat Social. Amb aquestes condicions laborals, l’organització aconseguia grans beneficis econòmics.

La investigació policial va començar el novembre passat arran d’una inspecció en un establiment de Granollers. Se’ls acusa de pertinença a organització criminal i de delictes contra els drets dels treballadors, contra els drets dels ciutadans estrangers, i d’afavorir la immigració irregular.