GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Pero una ciutat on hi ha molta gent amb la possibilitat de pedre la seva casa. gent que no te llum ni aigua. gent que esta a latur, sense una feina, sense una feina digna per cobrir necessitats basiques i aixo es tambe una amenaca per la pau i per tant tambe per nosaltres com a governants ens sentim interpelats per la vostra presència."

Artur Mas intervindrà en la inauguració de la quinzena edició de la Cimera mundial dels Premis Nobel de la Pau,  que començarà les sessions aquest divendres al Paranimf de la Universitat de Barcelona. També hi participarà en l’acte d’obertura l’alcaldessa, Ada Colau. Aquest any els diferents guanyadors del prestigiós guardó, però també estudiants, professors i organitzacions debatran sobre la crisi dels refugiats des de divendres i fins diumenge.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha recordat que la ciutat acull la 15a Cimera Mundial de Premis Nobel “en un context no idíl·lic”. Els conflictes bèl·lics a Síria i Líbia centraran els debats de la trobada. Pisarello ha volgut remarcar la responsabilitat de tot el món per treballar per la pau mundial i aconseguir les condicions perquè es preservin els drets humans.

Aquesta cimera va néixer el 1999, impulsada per l’expresident rus Mijail Gorvatxov -qui per problemes de salut no hi assistirà-, amb la intenció de difondre la feina dels premis Nobel de la pau i de promoure la legalitat.  Anteriorment, ciutats com Chicago o Varsòvia també la van acollir. Com és costum, es tancarà amb l’entrega del Premi de la Pau, que ja s’han emportat personalitats com George Clooney, Annie Lennox o Bernardo Bertolucci.