ALMAS WAHEED, Papeles y derechos para todos y todas "Esto no es un centro de internamiento, esto son cárceles. Porqué gente que no tiene papeles tiene que estar en un centre de internamiento? Es peor que en la cárcel. En la cárcel tienes derecho. Aquí no puede acudir nadie, ningún médico."

Les pancartes dels manifestants han mostrat lemes com “Papers per a tothom. Cap persona és il·legal” o “Generalitat, culpable subsidiari”. Durant la protesta i amb el soroll de les cassoles de fons s’ha demanat justícia i s’han pogut sentir consignes com “Això és una presó”.

La manifestació s’ha desenvolupat de manera tranquil·la tot i la forta mobilització policial. Just davant de la porta del CIE, custodiada pels Mossos d’Esquadra, els manifestants han deixat dues espelmes en record del jove guineà mort per causes naturals.

Aquest episodi ha tornat a posar sobre la taula les polèmiques condicions de vida dels estrangers en els 8 centres d’immigrants que hi ha a l’Estat espanyol. Les organitzacions que han convocat la manifestació denuncien que es tracta de centres il·legals perquè, segons ells, s’hi retenen contra la seva voluntat, s’hi retenen persones que no han comès cap delicte sinó una falta administrativa. Les organitzacions “Papeles para todos” i “SOS Racisme” ja han anunciat que estudiaran si presenten una denúncia i des d’ICV-EUiA han demanat que la compareixença del ministre d’Interior al Congrés.

La informació sobre la protesta s’ha pogut seguir al Twitter a través de l’etiqueta #CIEZonaFranca .