Membres de la CGT han recorregut aquest migdia els carrers del centre de Barcelona per protestar contra els 27 encausats per l’ocupació del rectorat de la UAB l’abril de 2013. Els manifestants han tallat durant uns minuts l’avinguda del Paral·lel i també la Rambla. Entre els processats hi ha Ermengol Gassiot, professor de prehistòria i secretari general actual d’aquest sindicat, que s’enfronta a una pena d’onze anys de presó.

Els manifestants han sortit des de les portes de la seu de Treball, al carrer d’Albareda. La protesta ha continuat per l’avinguda del Paral·lel, on els manifestants han tallat el trànsit uns minuts. Finalment la marxa ha acabat a la plaça de Sant Jaume. Entre els 27 encausats hi ha Ermengol Gassiot, professor de prehistòria i secretari general actual d’aquest sindicat. Gassiot s’enfronta a una pena d’11 anys de presó per haver convocat una roda de premsa de suport a l’ocupació del claustre universitari.

Tot i que la UAB va retirar l’acusació penal contra els 27 processats al juliol, Gassiot critica que la Fiscalia ja havia fet servir l’argumentari de la universitat per presentar l’escrit de l’acusació. Des de la CGT alerten que la mobilització d’avui no serà l’última, i que s’articularan al voltant de la plataforma Som 27 i més.