(ACN) El sindicat CGT ha denunciat que la fundació BarcelonActua, que gestiona alguns centres on viuen joves migrants en situació irregular, ha exercit pràctiques d'”explotació”. En un comunicat, ha explicat que l’organització encobreix jornades laborals no reconegudes per cap contracte ni salari, amb funcions essencials per al funcionament del centres on viuen aquestes persones.

En concret, el sindicat ha explicat que la fundació ha tingut joves treballant als centres sense reconeixement laboral i s’ha aprofitat de la situació de manca de documentació i habitatge per fer-los treballar més de 40 hores setmanals.

El sindicat reclama responsabilitats

CGT ha afirmat que aquest no és un cas aïllat i ha criticat la “precarietat del sector social”, així com que hi hagi patronats que “busquin benefici econòmic per sobre d’actuar basant-se la responsabilitat social”. El sindicat ha reclamat a la fundació BarcelonActua que assumeixi les responsabilitats dels fets i els repari completament. També han exigit que cessi en les pràctiques denunciades pel sindicat.

D’altra banda, ha animat treballadors i usuaris del sector social a denunciar les vivències relacionades amb qualsevol tipus de precarietat.

BarcelonActua nega que “exploti” usuaris

La fundació BarcelonActua ha respost a les denúncies fetes per la CGT. Nega que “exploti” usuaris en situació irregular i diu que les persones denunciants busquen un rèdit personal. La fundació explica que ja ha posat en mans dels seus advocats les afirmacions fetes per aquestes persones acollides.