El promotor d’Acció Disciplinària del CGPJ imputa dues faltes greus al magistrat Santiago Vidal. D’una banda, l’acusa de vulnerar el deure bàsic de fidelitat a la Constitució espanyola i a l’ordenament jurídic. De l’altra, se l’inculpa d’infringir el règim d’incompatibilitats. Per això, el promotor proposa a la comissió disciplinària la suspensió cautelar de funcions del jutge.

Santiago Vidal va admetre haver participat en la redacció de la constitució d’una hipotètica Catalunya independent. El jutge va reconèixer que s’hi va sumar convençut que exercia la seva llibertat de pensament. Per tant, es considera que el magistrat ha donat suport públicament a l’incompliment de les lleis i de la Constitució espanyola.

Aquest no és el primer cop que Santiago Vidal es mostra a favor del dret a decidir el futur polític de Catalunya. El mes de febrer passat va subscriure un manifest juntament amb una trentena de jutges en suport del procés sobiranista. Posteriorment, els signants es van querellar contra el diari ‘La Razón’ per haver publicat les seves fotografies del DNI en un reportatge sobre el text.

Durant tot el dijous, han plogut mostres de suport a Santiago Vidal des de les xarxes socials amb la paraula clau #TotsSomSantiVidal.