Un dels esdeveniments més cancel·lats per la pandèmia han estat els casaments. És un dels sectors que no ha pogut obrir en cap moment. L’estat d’alarma primer, i les restriccions per fer reunions de moltes persones després, ho han impedit. Les empreses que donen servei específicament als enllaços ha hagut de tenir tota la plantilla en ERTO i esperar. No han pogut mantenir res. I a més, cap fase de flexibilització de mesures els ha afavorit, perquè no se’ls ha donat cap alternativa a romandre tancats.

Com s’estan reactivant els casaments

Les cerimònies de casament es reactiven al ritme de la flexibilització de les restriccions. Segons les empreses del sector, el que estan fent les parelles de nuvis és passar a l’exterior tota la celebració i sacrificar la part del ball. Tot i això, els responsables de restaurants i masies intenten posar facilitats per acostar la celebració a com era abans de la pandèmia. La seva impressió, diuen, és que els nuvis tenen ganes de celebrar i no posposar més la festa, encara que això vulgui dir renunciar a coses.

La queixa principal és la de falta d’ajuts

El sector dels esdeveniments i casaments diu que ho ha passat molt malament i es queixen de no haver rebut cap ajuda econòmica ni logística per fer front a un cop molt dur per a moltes famílies del negoci. Des de l’associació que agrupa les empreses del gremi lamenten que les autoritats no hagi pensat un pla alternatiu per a aquestes celebracions. També, que els ajuts no els hagin arribat a ells, que han patit econòmicament una crisi sanitària tancats, que se’ls ha fet molt llarga.

Reinventar-se en temps de crisi

La pandèmia ha fet sorgir l’enginy de diverses empreses que sí que s’han reinventat. És el cas de Your Wedding Dream. El seu equip va crear una proposta per posar en contacte als nuvis d’un casament amb totes les empreses del sector que participen a l’hora de preparar el casament: restaurants, floristes, o fotògrafs entre d’altres. Les trobades són en línia amb diferents empreses per triar i perfilar què es vol i com. Passades unes setmanes, l’empresa convida un grup de nuvis a una festa on viuen “in situ” una experiència immersiva que els permet veure què viuran el dia de l’enllaç.

Sense dates per casar-se

Als casaments que no es van celebrar el 2020 s’hi sumen els que s’havien de celebrar aquest 2021. Aquest mes de maig tanca amb una dada significativa: les seus de districte de Barcelona ja no tenen cap data lliure per a cap casament fins a final d’any. El sector revifa, però perd clients que opten per anul·lar definitivament la celebració. A més, els nuvis posen tot l’enginy i totes les facilitats per poder celebrar un enllaç amb una certa normalitat. Fins i tot hi ha qui encarrega tests d’antigens per a tots els convidats.