La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha estat l’encarregada de llegir el manifest de la cercavila. Casals ha sentenciat que la LOMCE, coneguda com a llei Wert, suposa “una ofensiva en tota regla” contra l’escola i les decisions del Parlament. A més, s’ha referit a les sentències judicials que han obligat algunes escoles a fer algunes classes en castellà, i ha criticat que el sistema judicial “es dedica a fer d’autoritat educativa”.

La cercavila ha estat animada per desenes de gegants, bèstiari i colles de percussió que han acompanyat el recorregut des de la plaça de Tetuan fins al final del passeig de Lluís Companys. La protesta, de caràcter marcadament festiu, ha de culminar amb un acte presentat pel còmic Quim Masferrer durant el qual hi haurà actuacions a càrrec d’artistes com Tortell Poltrona o els Lax’n’busto.

En la cercavila hi ha participat gent de tota Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya Nord i la Franja de Ponent, que han arribat a Barcelona en més d’un centenar d’autocars. A més, durant les últimes setmanes els nens s’han estat preparant per a la cercavila fabricant els capgrossos que molts d’ells han lluït aquest dissabte.