El centre logístic de recollida de material humanitari per a Ucraïna ja s’ha començat a omplir de caixes. Té capacitat per 1.500 palets i, actualment, ja n’hi han arribat 300. De fet, aquest mateix divendres a la tarda ha sortit el primer tràiler cap a la zona fronterera amb Polònia, on està previst que hi arribi dilluns vinent.

L’espai, de 1.800 m2 i ubicat a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona, s’ha presentat aquest divendres al matí. La nau està pensada per actuar com a “hub” logístic de l’ajuda humanitària que s’està recollint a tot Catalunya. El Banc dels Aliments és l’encarregat de gestionar tota l’ajuda des que hi arriba fins que surt de la nau. Es tracta principalment de menjar, productes de primera necessitat i medicines que es classifica per tipologies. Un cop preparada la mercaderia, l’ONG Open Arms s’encarrega del transport i lliurament als punts prèviament acordats amb el Consolat d’Ucraïna.

Es demana fer aportacions econòmiques

Va ser el cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, qui va demanar a la Generalitat si els podia facilitar una nau logística per organitzar l’allau d’ajuda humanitària que estaven rebent. El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, assegura que el “hub” es mantindrà de forma permanent mentre duri el conflicte. Tot i això, la Generalitat insisteix que es prioritzin les aportacions econòmiques.

La manera més eficaç de ser solidaris amb Ucraïna és fer donacions a les organitzacions que treballen sobre el terreny”
Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior

Precisament, la Generalitat de Catalunya posarà en marxa una pàgina web, www.ucraina.gencat.cat, per centralitzar tota la informació. Aquí hi haurà una llista de les entitats que treballen sobre el terreny a les quals es poden fer aportacions econòmiques.

600.000 euros per a agències de l’ONU 

La Generalitat ha anunciat una línia d’ajuts a les agències de les Nacions Unides de gairebé 600.000 euros. D’una banda, el govern aportarà 290.000 euros a l’ACNUR per destinar-los a l’atenció dels refugiats, i uns altres 290.000 euros a l’oficina de Nacions Unides que coordina tot l’ajut humanitari a Ucraïna. A banda, la consellera Alsina també anunciat que es fixarà una línia d’ajuts específics per a les ONG catalanes que estan treballant sobre el terreny.