És un estiu atípic i complicat per organitzar activitats d’estiu en grup. Tot i això, els centres cívics intenten continuar en la mesura del possible amb l’oferta de propostes que duen a terme durant aquesta època.

Les mesures sanitàries obliguen a mantenir la distància i això fa que algunes classes com la de ball agafats s’hagi cancel·lat d’entrada. D’altres, en canvi, com la de pintura, el teatre o el ball de bachata s’han pogut readaptar per respectar les mesures. Menys gent a les aules, molta distància, gel hidroalcohòlic i mascareta són les diferències amb les sessions d’abans de la crisi del coronavirus.

Més persones inscrites de les que esperaven

No hi ha tanta gent com qualsevol altre estiu, però tal com s’ha desenvolupat la pandèmia i tenint en compte els tres mesos de confinament, els organitzadors de les activitats d’estiu del centre cívic de la Maternitat i Sant Ramon consideren que s’hi ha apuntat molta més gent del que van preveure. Expliquen que els veïns tenen ganes de tornar a la normalitat tant com es pugui, fer coses i veure’s.

Pendents de l’evolució del coronavirus

La intenció inicial dels centres cívics és seguir amb les activitats fins al setembre, però aquests darrers dies hi ha més incertesa sobre si serà o no possible en funció del que determini el Procicat. Divendres, 17, el govern va demanar a la població de l’àrea metropolitana de Barcelona que es limiti a sortir de casa només per a les activitats imprescindibles, com la compra d’aliments, anar al metge o la cura de persones depenents.