El Centre d’Acollida Assís necessita roba d’abric per fer front a la temperatura baixa que hi ha aquests dies a la ciutat. El més urgent, diuen, són sacs, mantes o peces com guants, barrets, bufandes i calçat calent. També els falta vestimenta d’home, sobretot abrics, pantalons o xandalls. De dona, en canvi, no en tenen necessitat.

Per això, han llançat una crida a les xarxes socials per recollir tot tipus de peces d’hivern. Demanen a la ciutadania que les porti al centre, al carrer d’Isaac Albéniz, número 14, en horari de 9 a 15 h, de dilluns a divendres.

El centre d’acollida ha explicat que molts usuaris van a Assís a dutxar-se i que necessiten roba neta. També en fa falta per a persones que no dormen al carrer però que viuen en situacions de vulnerabilitat, com en pisos ocupats o en males condicions d’habitabilitat.

Els responsables de l’entitat expliquen que aquesta crida no és un fet inusual i que n’acostumen a fer dues cada any, una a l’estiu i una altra a l’hivern. Aquesta vegada, però, s’estan quedant sense roba només dos mesos després de la darrera recollida, que van fer al novembre.

Assís no és l’única entitat on falta roba d’abric aquest hivern. En ple Nadal, el Gimnàs Social Sant Pau també va demanar-ne. A més, per minimitzar l’impacte del fred en els qui dormen al carrer, la parròquia de Santa Anna ha reactivat aquesta setmana el servei d’acollida nocturna.