Uns netejaven les sepultures dels familiars i d'altres les adornaven amb flors. De fons, un quartet de corda que ha tocat al llarg de tot el matí fent una mica més agradable la diada. Aquest és un dels serveis que Cementiris de Barcelona ofereix per Tots Sants des del 2006. També s'amplia l'horari dels cementiris de les vuit del matí a les sis de la tarda i es reforcen els accessos en transport públic. L'1 de novembre és cada any el dia rècord de visites als cementiris. Tot i així en els últims sis anys la xifra de visitants ha quedat estancada. Concretament ha quedat estancada en uns 90.000 visitants. L'augment en el nombre d'incineracions i el fet que les noves generacions no tinguin tanta tradició a visitar el cementiri són factors que expliquen aquest fet. JORDI VALMAÑA, director de Cementiris de Barcelona "Intentem capgirar aquesta tendència amb nous productes i nous serveis: jardins, boscos de cendres. Qualsevol alternativa és bona per intentar capgirar aquesta tendència i mentalitzar a la gent que el destí natural de les cendres són els cementiris." Durant la diada de Tots Sants Cementiris de Barcelona permet als visitants poder fer diversos tràmits als nou cementiris de la ciutat i evitar-los el desplaçament fins a les oficines centrals. Un altre servei són les parades de flors a l'entrada dels cementiris. Hi ha qui les porta des de casa però la cua que hi ha hagut al llarg d'aquest matí demostra que és un servei d'allò més còmode.

Aquest dimarts, tots els recintes funeraris han obert de 8 h a 18 h. A més, els cementiris del Poblenou i de les Corts han amenitzat les visites amb música clàssica en directe, de les 11 h a les 14 h. També s’han programat misses commemoratives als difunts als cementiris de Sants (11 h), Sarrià (12 h), les Corts (12 h), Sant Andreu (13 h) i el Poblenou (13 h).

Malgrat la recomanació de desplaçar-s’hi mitjançant el transport públic, els cementiris de Montjuïc i del Poblenou no s’han lliurat de retencions de trànsit als accessos.

Durant el cap de setmana, els nou recintes funeraris han rebut 150.000 visitants i això vol dir que durant aquest pont de Tots Sants hi han passat prop de 208.000 persones. Tot i així, aquestes xifres s’han estancat els darrers 4-6 anys, després que en els últims 20 hagin anat a la baixa, ha explicat el director de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmaña.