Amb aquest acte simbòlic s'ha donat el tret de sortida a les obres de la nova escola Mediterrània. El centre s'ubicarà al mateix solar on hi havia l'antic edifici, enderrocat el 2007. Fins ara, els 180 alumnes han estat ubicats en barracons al pati de l'escola Alexandre Galí. ASCENSIÓN FUNAMAL, directora de l'Escola Mediterrània "Avui estem molt contents. La veritat és que ja ha passat. Ara s'inicia un altre camí, perquè això és la primera pedra. La més important és l'última." Les obres costaran més de 4 milions 600 mil euros. L'Ajuntament reconeix que la situació econòmica actual és complicada, però que les obres d'aquest equipament eren prioritàries. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Això és fruit de l'esforç, de la tossuderia. Però és fruit d'una cosa molt important, de la força de reivindicació de gent i que reivindiquen desde la intel·ligència, i desde la manera de fer les coses buscant complicitats, col·laborant amb les administracions i buscant l'èxit de les reivindicacions." La nova escola tindrà dos edificis. Un per als alumnes de primària i l'altre per als d'infantil. S'hi podrà accedir pel passeig Marítim i pel carrer de Sant Carles. "Les obres de la nova escola Mediterrània començaran aquest mateix dilluns i està previst que durin prop de 18 mesos. Us ho ha explicat desde la Barceloneta, Maria Solans."

Cronologia de cinc anys en barracons

L’estiu de 2007 la Generalitat va enderrocar l’edifici on s’ubicava l’escola Mediterrània perquè el centre tenia problemes estructurals causats pel ciment aluminós. Des d’aleshores, els alumnes d’aquest col·legi han estudiat en barracons. Malgrat que l’administració havia promès la construcció d’una escola nova en un termini d’un any i mig, l’inici de la crisi econòmica va fer aparcar el projecte. Durant la campanya electoral, Xavier Trias va dir que buscaria una solució per a aquesta escola i el juliol passat, en una trobada amb Artur Mas, va anunciar que l’Ajuntament avançaria a la Generalitat els 4,6 milions d’euros necessaris per construir aquest equipament. L’administració catalana tornarà els diners prestats per l’Ajuntament quan la Generalitat disposi de “l’existència de crèdit suficient”.

La construcció de l’escola Mediterrània ha estat una llarga reivindidació dels alumnes, pares i mestres del centre, que durant els cinc anys que han passat en barracons no han dubtat a manifestar-se per exigir una nova escola.