Escolta aquesta notícia

“L’esport, per si mateix, no és un transmissor de valors. Si deixes anar una pilota, els valors no plouen del cel. Hi ha d’haver un mètode al darrere, un adult de referència i una intenció“. D’aquestes paraules de Jaume Mora, president del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), en sorgeix la idea del model ISSOK que, reconeix, “no va néixer per a això, però és un model d’eines per a un lideratge més proper i més humà”. Es tracta de trencar amb el paradigma del lideratge tradicional”.

Mora ha presentat aquest programa de lideratge de 4a generació al betevé directe juntament amb Mireia Ventura, coordinadora del Servei d’Anàlisi de Substàncies d’Energy Control, qui aplica aquest mètode amb el seu equip de treball. En aquest cas, en una entitat que forma part del tercer sector: “Cal veure les necessitats de l’equip, establir rols, funcions, veure les parts positives de cada persona i potenciar-les”.

El cas d’èxit a la ciutat mexicana d’Escobedo

El model ISSOK s’aplica en països de diferents continents i un dels casos més paradigmàtics, segons el president del CEEB, és el de la ciutat mexicana de General Escobedo, a l’estat de Nuevo León. Allà, més de 6.000 infants d’entorns desafavorits han estat sota el paraigua ISSOK.

Jaume Mora va anar-hi fa uns anys “a fer una conferència sobre valors i esport”. L’alcaldessa del municipi, en aquell moment, li va demanar “que el programa pilot fos a la seva ciutat. Es tracta d’una zona molt desafavorida, amb un alt índex de delinqüència, i l’impacte en els nens i nenes va ser molt important, però en els seus entrenadors i líders encara va ser més potent”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a