En el recurs, que haurà de resoldre la sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional, la fiscalia demana que es decreti presó preventiva incondicional o bé que se li imposi una fiança per eludir la privació de llibertat. A més, sol·licita que se la segueixi investigant per terrorisme o rebel·lió perquè la investigació acaba de començar i és “prematur” excloure aquests delictes. A més, també justifica que es mantingui la causa a l’Audiència amb l’argument que aquests delictes són competència exclusiva d’aquest òrgan.

La Guàrdia Civil va detenir la noia el 10 d’abril passat al seu domicili de Viladecans. La fiscalia l’acusava de terrorisme i rebel·lió perquè considera que va desenvolupar “la direcció i coordinació en els actes de sabotatge durant la Setmana Santa del 2018 de forma coordinada pels denominats CDR concebuts per provocar un clima d’agitació social”. L’arrestada va passar dues nits a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid, i, després de declarar davant el jutge, va quedar en llibertat condicional amb mesures cautelars investigada per desordres públics. 

A banda d’ella, el jutge va decretar una ordre de crida i cerca contra un altre noi del CDR, a qui la policia continua buscant.