Diverses persones convocades pel CDR de les Corts han fet una protesta durant el consell plenari del distrite. Han desplegat pancartes i han fet càntics per reivindicar que es torni a penjar el llaç groc a la façana de l’edifici. Segons els organitzadors d’aquesta acció, Barcelona en Comú va assegurar-los que votaria a favor de penjar aquest símbol a la seu del districte, però finalment es va abstenir en la Junta de Portaveus. Com a conseqüència, els vots en contra van superar els positius.

Intercanvi de retrets entre manifestants i polítics

En l’acte, que no s’ha allargat més de cinc minuts, han participat prop d’una desena de persones que han demanat “l’alliberament dels presos polítics” i dels set ciutadans detinguts per la Guàrdia Civil al setembre acusats de terrorisme. Durant la protesta, s’han viscut un moment de tensió quan el conseller del Partit Popular, Xavier Cañigueral, ha retirat una pancarta que els manifestants havien deixat al centre de la sala de plens.

Quan els membres del CDR de les Corts es disposaven a abandonar la sala, s’ha pogut sentir alguns retrets entre ells i els consellers del Partit Popular i Ciutadans. Els manifestants han acusat els polítics d’aquests grups de franquistes, mentre que la consellera de Ciutadans, Sònia Reina, s’ha queixat pels insults que ha rebut.

Setmana de protestes

Aquesta no és l’única protesta que els CDR de les Corts tenen preparada pels propers dies. Segons han anunciat a través de Twitter, aquest dilluns comença una “setmana de mobilitzacions, accions i lluita”.


Precisament, el districte de les Corts serà l’escenari de la protesta que ha convocat Tsunami Democràtic pel Barça-Madrid de dimecres. Han fet una crida a concentrar-se a partir de les 16 h al voltant del Camp Nou. Els Mossos d’Esquadra ja tenen preparat un dispositiu especial de seguretat per garantir que el partit i la protesta es desenvolupin amb tota normalitat.