Després de la protesta d’aquest divendres al matí convocada per l’ANC i Òmnium davant del consolat italià, ara al vespre són els CDR els qui es manifesten contra la detenció de Carles Puigdemont. L’organització s’ha citat a les 19 h als Jardinets de Gràcia amb el lema “Omplim els carrers de ràbia” i, posteriorment, han iniciat la marxa fins arribar al centre de la ciutat. En un missatge a Twitter han indicat que “si la repressió no s’atura, nosaltres tampoc”. L’objectiu dels manifestants és arribar a la plaça de Sant Jaume.

Justament aquí, tant l’Associació de Municipis per la Indepencència (AMI) com l’ANC i Òmnium Cultural han convocat una concentració a partir de les 20 h. Una convocatòria que s’ha decidit mantenir tot i la posada en llibertat de Carles Puigdemont.

L’ANC convoca una manifestació diumenge

Les protestes no s’acaben aquí. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una manifestació diumenge, 26 de setembre, a la plaça de Catalunya en protesta per la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Itàlia. La nova mobilització està impulsada per l’Assemblea, però fonts de l’entitat expliquen que esperen que s’hi sumin altres entitats i partits.

Un miler de persones tallen la Diagonal

Al matí d’aquest divendres 24 de setembre un miler de persones han tallat la Diagonal en protesta per la detenció de l’expresident Puigdemont a SardenyaLa protesta ha començat a les 9 h davant del consolat italià. Els Mossos han fet un fort desplegament policial, amb una desena de furgonetes a la zona. Els manifestants portaven pancartes en què es llegia “Independència o dimissió”, o “Puigdemont, president!”. També hi havia banderes estelades i cartells reclamant, en anglès, la llibertat per a Catalunya.