Milers de persones, 22.000 segons la Guàrdia Urbana, han participat a la manifestació al carrer de la Marina convocada pels CDR aquest dimecres. La protesta, que ha començat a les 19 h a la cruïlla amb la Gran Via, ha denunciat la “repressió i la violència policial” exercida arran de les mobilitzacions contra la sentència del procés. La difusió de l’acció s’ha fet a través de les xarxes socials.

El carrer de la Marina s’ha omplert de manifestants des de primera hora de la tarda, que s’han sumat a la convocatòria. El CDR ha convidat a portar paper higiènic a la protesta perquè, diu, hi ha “molta merda a netejar”.

Manifestació dels CDR a carrer de Marina

Manifestants cap a la conselleria d’Interior

Amb el pas dels minuts, els manifestants s’han anat dispersant. La majoria dels que es trobaven al carrer de Marina s’han dirigit al passeig de Sant Joan i han caminat per aquesta via per arribar a la conselleria d’Interior, on ha continuat la mobilització amb tensió amb els Mossos d’Esquadra.

Els manifestants han tirat paper de WC cap a la porta de la conselleria. De fet, l’edifici ha estava blindat pels Mossos d’Esquadra des de fa hores, amb tanques i desenes de furgonetes de les unitats antidisturbis. Als carrers laterals també s’hi han col·locat furgonetes de la Policia Nacional. A més, els Mossos d’Esquadra han mobilitzat un vehicle amb canó d’aigua per aquesta nit.

Conselleria d'Interior

Els serveis de neteja retiren contenidors

Abans que comencés la protesta, els serveis de neteja han retirat alguns contenidors del carrer de Marina. Aquest dimarts a la nit se’n va cremar desenes a Barcelona.

Font: Anonymous Catalonia

Collboni segueix al CECOR la situació de Barcelona

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, es troba reunit al Centre de Coordinació Policial (CECOR) per seguir la mobilització i les conseqüències que se’n poden derivar durant el vespre i la nit. El socialista fa una crida a la calma i defensa que el dret a la manifestació s’ha d’exercir “amb civisme i respecte“.

“Hem començat un camí de no retorn”

En un comunicat que han fet públic les últimes hores, els CDR asseguren que han començat “un camí de no retorn”. En el text expliquen que han sortit als carrers per quedar-s’hi i animen tothom a continuar amb la “mobilització permanent”.

Diuen que després de dos anys de repressió contra l’independentisme mobilitzat i de l’ajornament del mandat de l’1 d’octubre és ara quan comencen a “poder-ho tot”. També demanen “no caure en la trampa” dels que volen desmobilitzar-los amb el fals argument de la violència. El text acaba reclamant que el govern i tots els partits independentistes facin “un pas endavant” de manera urgent per “trencar amb l’Estat espanyol”.