Acció dels CDR aquest dilluns al vespre amb l’objectiu d’encerclar l’estació de Sants. La convocatòria ha començat a les set de la tarda, i durant tres hores centenars de persones s’han aplegat a l’accés de l’estació per la plaça dels Països Catalans. La concentració ha comportat problemes de mobilitat i als accessos.

A dos quarts de vuit del vespre, alguns dels assistents s’han repartit al voltant de l’estació per les places dels Països Catalans i de Joan Peiró i han format un cordó humà agafant-se de les mans, una acció efímera, que ha durat tres minuts escassos, fins que els concentrats han tornat a ubicar-se a la plaça dels Països Catalans.

Al voltant de tres quarts de nou, i quan ja quedaven poc més d’un centenar de persones concentrades, s’han produït un parell de moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra. Han desembocat en algunes empentes, sense que s’hagi produït cap càrrega per part de la policia. El centenar de concentrats han mantingut la protesta fins a pocs minuts abans de les 10 de la nit, quan els CDR han desconvocat l’acció amb un missatge a Twitter.

Arran de la convocatòria, l’administrador d’infraestructures de ferrocarril Adif ha restringit els accessos a l’estació a partir de les 18 h. N’han quedat oberts només els dos accessos centrals: un a la plaça de Joan Peiró i un a la dels Països Catalans, únicament per als passatgers dels trens d’alta velocitat.

També s’ha tancat l’accés al metro des del vestíbul i els usuaris han hagut de sortir al carrer per tal d’agafar l’L5 i l’L3.

No és la primera vegada que l’estació de Sants és l’escenari de protestes per la sentència del procés. Aquest diumenge Pícnic per la República ja va proposar-ho i els Mossos d’Esquadra van desplegar-hi un cordó policial. El 13 d’octubre també s’hi van concentrar centenars de persones, també convocades per Pícnic per la República. Els organitzadors ho van considerar un “preludi” de les mobilitzacions següents.