Coincidint amb el segon aniversari dels fets del 20-S, els CDR han convocat aquest divendres a la tarda una concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia. Unes 400 persones han respost a la crida. Un cordó policial, però, ha impedit que s’acostessin a la façana de l’edifici policial. També els ha separat d’un grup més reduït de simpatitzants de la Guàrdia Civil, que han llançat proclames contra l’independentisme i a favor del cos policial.

Simpatitzants de la Guàrdia Civil

Cap a les nou de la nit, els manifestants han abandonat la zona escortats per la policia per evitar el contacte entre els dos grups.

A través de les xarxes socials, els CDR han demanat “recuperar l’esperit” de l’octubre del 2017 “per respondre a les sentències”. L’etiqueta #començalarevolta ha acompanyat la convocatòria.

El 20-S del 2017, desenes de milers de persones es van concentrar al davant de la seu del Departament d’Economia com a protesta contra els escorcolls que la Guàrdia Civil hi va dur a terme pels preparatius del referèndum de l’1 d’octubre. Arran d’aquella protesta, menys d’un mes més tard, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van entrar a presó.