Els CDR han sortit al carrer aquest 9 de novembre, el dia abans de les eleccions generals del 2019. Han convocat la ciutadania a les 19 h a la plaça de la Universitat amb Pelai, sota el lema “Urquinaona, ho tornarem a fer”. L’objectiu era fer una cercavila fins a la biblioteca, deixant entendre que volen acostar-se a la Prefectura de la Policia Nacional a la via Laietana, però els cossos policials els han anat barrant el pas a mesura que avançaven.

La protesta ha començat a caminar a dos quarts de vuit. Els ha obert pas una pancarta amb el lema de la manifestació i han cridat clams com “Urquinaona, ho tornarem a fer”, “1 d’octubre ni oblit ni perdó” o “Ni un pas enrere”. A la ronda de Sant Pere s’han trobat amb una primera línia policial dels Mossos d’Esquadra que els ha barrat el pas. En aquest moment, El Corte Inglés ha tancat portes amb els compradors a l’interior.

Els manifestants han estat allà pocs minuts i s’han desplaçat per diversos carrers del centre fins que la policia els ha tornat a interceptar a la cruïlla entre Gran Via i Roger de Llúria. Allà han tirat ous podrits i altres objectes als agents dels Mossos d’Esquadra que els obstruïen el pas. Han seguit recorrent els carrers propers a la plaça d’Urquinaona i en algun moment ha augmentat la tensió quan alguns encaputxats han arrossegat contenidors i els han situat al centre de la via. Prop de 14 furgonetes de la Policia Nacional s’han desplaçat fins aquest punt per dispersar-los. Finalment, han aconseguit cremar un contenidor.

La Policia Nacional també ha fet un fort desplegament policial a la via laietana i als voltants de la plaça d’Urquinaona. El cos policial ha protegit la prefactura i els accessos a via Laietana amb diverses tanques. A més, també han situat una trentena de furgons de la Policia Nacional en un tram d’aquest carrer. Pel que fa a la mobilitat, durant unes hores s’ha tancat l’accés a la plaça d’Urquinaona de l’L1 i L4 i el de Trafalgar de l’L1.

 

Balanç de la protesta: cap detingut i un contenidor cremat

Els Mossos han confirmat que no han fet cap detenció ni càrrega durant la manifestació dels CDR. Pel que fa als incidents, hi hagut un contenidor cremat al carrer de Bruc.