Des que va entrar en funcionament la reforma laboral, cada dia 39 treballadors han perdut la feina i gairebé 190 més s'han vist afectats per un expedient de regulació d'ocupació diàriament, sobretot en el sector dels serveis. Unes xifres que ha donat CCOO i que, segons diuen, es podrien capgirar si es retirés aquesta llei. CRISTINA FACIABEN, secretària de Sòcioeconomia de Comissions Obreres de Catalunya UGT hi està d'acord i demana també que s'aturi l'aplicació d'aquesta norma. Especialment, i de forma immediata, alguns apartats, encara que sigui de forma provisional. Ho ha dit Josep Maria Àlvarez durant la celebració del comitè nacional del sindicat. JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT Catalunya Segons UGT, bona part dels més de 500.000 aturats que s'han registrat aquest any són conseqüència d'aquesta llei, que no ha servit, asseguren, per millorar la contractació.

Segons CCOO, els expedients de regulació d’ocupació a Catalunya es van disparar un 71,6% entre gener i novembre de 2012 respecte al mateix període  de l’any anterior, i van passar de 3.200 a 5.494. Un increment que aquest sindicat atribueix a l’entrada en vigor de  la reforma laboral.

On més es va notar l’augment va ser en els ERO de suspensió (1.029) fins a 2.776, si bé els de reducció de jornada també van pujar en 389 (+25,7%).  Tant per CCOO com per UGT, molts dels ERO temporals s’acaben convertint en suspensió i això només porta pronòstics difícils per als propers anys. Segons el balanç de la reforma laboral de CCOO, el nombre de persones afectades per aquests ERO també ha pujat i ha passat dels 48.273 als 75.114, fet que suposa un increment del 55,6%. “La reforma laboral ha estat un fracàs: tots els indicadors són  negatius i ens trobem molt lluny de la recuperació”, ha criticat  Faciaben.

També el secretari general d’UGT Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha denunciat que bona part dels més de 500.000 aturats del darrer any ho són per aquesta llei i ha demanat al Govern espanyol que n’aturi de manera “immediata” alguns apartats.