CCOO alerta que hi ha molts establiments, especialment de les grans cadenes hoteleres, que externalitzen el servei de neteja d’habitacions. Aquesta pràctica genera acomiadaments dels treballadors propis per tornar-los a contractar com a subcontractats d’una empresa externa. El sindicat calcula que els treballadors passen a cobrar un 40% menys i es facilita la pèrdua de la categoria laboral.

El sindicat CCOO reconeix que el turisme genera ocupació però que, en molts casos, es tracta d’una ocupació precària, de poca qualitat i a temps parcial, que deixa a banda els treballadors que cobren en negre.

En aquest sentit, denuncien que algunes empreses hoteleres de renom externalitzen el servei de neteja per pagar un 40% menys als seus treballadors. A més, això també propicia que els mateixos treballadors treballin com a cambrers de pis, treballant en oficines o cases enlloc de netejant les habitacions, cosa que suposa una pèrdua de categoria laboral.

Per evitar la subcontractació d’aquests serveis de neteja d’habitacions, el sindicat ha reunit responsables del sector de l’hosteleria a nivell estatal. Segons dades de CCOO, a Catalunya hi ha 15.000 persones que treballen en aquest sector.