Per aquest motiu, Bertran alerta que falta “pedagogia” perquè els estrangers sàpiguen que han d’homologar els seus estudis, ja que això “dificulta que puguin accedir a feines d’ocupació en l’administració pública on es requereix tenir una titulació homologada o, per exemple, accedir a certs cursos de formació ocupacional quan hi ha molta demanda”, explica Bertran.

La memòria del CITE també constata que l’any passat la irregularitat va augmentar en quatre punts respecte al 2015. Del total de persones ateses al centre, un 47,1 % dels immigrants es troben en situació irregular i ho vinculen a les dificultats que tenen per renovar les seves autoritzacions per falta de treball.

En la presentació de la memòria, Bertran s’ha queixat del funcionament de l’Oficina d’Estrangeria. Ha explicat que l’any passat hi va haver greus dificultats per sol·licitar cites per realitzar diferents tràmits i que això va afectar negativament les persones estrangeres, pel que fa a la renovació de contractes de treball o el compliment de tràmits per poder viatjar als seus països per gaudir de les vacances.