"Venim a la del barri perquè vivim aquí i perquè encara són una mica petits i anar al centre és una mica complicat." "Sempre venim aquí, a la calvacada del barri perquè surten amics d'ella i perquè surt una carrossa que és del seu col·legi. Al centre sempre està massa massificada i a més, aquest any amb el tema del terrorisme doncs hem preferit està aquí." "Venim al Poblenou perquè la del centre està molt massificada i en aquesta tenim l'accés als Reis i les cavalcades molt fàcilment."

Barris com el Poblenou o Torre Baró han celebrat la seva cavalcada particular, lluny de la principal, que s’omple de gent i és difícilment accessible. En total s’han fet 18 recorreguts alternatius, amb l’objectiu d’oferir una proposta de barri que eviti la “massificació” que, segons els veïns, hi ha en la cavalcada central.

Més enllà de la multitudinària cavalcada que ha transcorregut pels carrers centrals de Barcelona, barris més allunyats també han organitzat les seves celebracions, amb rutes més curtes i més accesssibles per als veïns. A Torre Baró, com és tradició els Reis hi han arribat amb tren. Des d’allà han sortit després per desfilar pels carrers de Nou Barris. Una altra de les cavalcades que han recorregut la ciutat és la del Poblenou, que ha tingut com a punt d’inici i final Can Saladrigas. De fet, Sant Martí és un dels districtes on els Reis fan més recorreguts, un total de quatre.

Alguns pares consideren que els petits es poden acostar més als Reis en aquest tipus de cavalcades. “La del centre està molt massificada i en aquesta tenim l’accés als Reis i les cavalcades molt fàcilment”, ha assegurat un veí que ha assistit a la cavalcada del Poblenou amb la seva filla. D’altres ho fan perquè, en certa manera, es fa barri. “Sempre venim aquí, a la cavalcada del barri, perquè surten amics d’ella i perquè surt una carrossa que és del seu col·legi”, ha explicat un pare que acompanyava la filla.