Als barris de la Sagrera, Sant Andreu i el Bon Pastor hi ha més de 400 famílies que en aquests moments no poden cobrir les necessitats alimentàries i han de demanar ajuda a les entitats socials. És per això que aquest any, a banda de recollir les cartes que els nens i nenes adrecen als Reis,  la cavalcada ha recuperat la iniciativa de recollir aliments en aquestes zones de la ciutat.

L’objectiu és superar la xifra que es va assolir l’any passat, 1.600 quilos d’aliments. Aquests aliments han de ser bàsics, com ara arròs, sucre, pasta, oli, llegums, llet o llaunes de conserva.

La recollida es farà durant la cavalcada, el dijous al vespre, però també es podrà fer durant el matí. S’instal·laran carpes als barris de Sant Andreu i la Sagrera on es podran fer les donacions. A més, hi haurà dos punts fixos de recollida d’aliments a la plaça d’Orfila i a la plaça de Masadas, l’origen i el final de la cavalcada.

Diverses associacions de comerciants dels barris, entitats socials i negocis privats s’han afegit a aquest acte solidari. A més, han aconseguit penjar més de 1.000 cartells pels carrers on passarà la cavalcada per recaptar el màxim possible.