A l'agost en són uns quants però a partir de dilluns en seran molts més.Tot i això, en aquesta escola infantil de Nou Barris, com en moltes altres de titularitat privada de la ciutat, no han cobert totes places vacants. De fet, els tres últims anys han caigut un 20% les matrícules. MARIA CANELA, directora de l'Escola Infantil Mafalda "Els impostos se'ns mengen i, per exemple, tot el que són les depeses per mantenir una escola com aquesta, has de posar molts recursos per tenir-la al dia, per tenir-ho tot perfecte, que els nens ho trobin tot com ho han de trobar i clar tot això et va ofegant perquè els costos cada vegada pugen més, els pares cada vegada pensen que han de pagar menys i és que arriba un moment que no ho sé com ho farem." Ara per ara han aconseguit trampejar la situació com moltes altres llars d'infants, algunes de les quals, fins i tot, s'estan plantejant tancar, de moment, però ha optat per reduir línies i acomiadar personal. A l'altra punta de la ciutat, en aquesta llar d'infants de Vallvidrera, la situació és encara més dramàtica, en els últims tres anys han caigut gairebé un 50% les matrícules. El centre pertany a una fundació que ha de fer mans i mànigues per mantenir la quota mensual de les famílies, que és similar a la pública, i alhora pagar les despeses fixes que lluny de baixar es disparen. MARI ÀNGELS ESTAPÉ, Llar d'Infants Casa Sagrada Família "Es gasta igual i en canvi la entrada és menor i, clar, si fem els comptes, no ens surten, però hem d'agrair que mercès a llegats que ens han deixat de persones vinculades al patronat, doncs podem tirar endavant i tenim voluntat de seguir, amb penes i fatigues." Així que, tot i que amb la meitat d'infants, dilluns tornen a arrencar curs amb l'esperança que, de mica en mica, la situació econòmica millori i puguin continuar oferint un servei al barri que fan des de fa dècades.
Moltes llars d’infants, de fet, amb prou feines subsisteixen. Algunes, fins i tot, s’han vist obligades a abaixar les quotes malgrat no tenir prou ingressos per pagar despeses fixes. La majoria obren dilluns i encara no han cobert la totalitat de les places vacants. A l’Escola Infantil Mafalda, la caiguda de matrícules ha estat del 20%. “Els impostos se’ns mengen”, assegura maria Canela, directora del centre. “Has de posar molts recursos per tenir-la al dia, per tenir-ho tot perfecte. I clar, tot això et va ofegant perquè els costos cada vegada pugen més, els pares cada vegada pensen que han de pagar menys i arriba un moment que no sé com ho farem”. Ara per ara han aconseguit trampejar la situació com moltes altres llars d’infants, algunes de les quals, fins i tot, s’estan plantejant tancar. De moment, però, han optat per reduir línies i acomiadar personal.
A l’altra punta de la ciutat, en aquesta llar d’infants de Vallvidrera, la situació és encara més dramàtica, en els últims tres anys han caigut gairebé un 50% les matrícules. El centre pertany a una fundació que ha de fer mans i mànigues per mantenir la quota mensual de les famílies -similar a la pública- i alhora pagar les despeses fixes que, lluny de baixar, es disparen. “No ens surten els números”, admet Mari Àngels Estapé, de la Llar d’Infants Casa Sagrada Família. “Però hem d’agrair que mercès a llegats que ens han deixat de persones vinculades al patronat, podem tirar endavant, amb penes i fatigues”. Dilluns tornaran a arrencar, amb l’esperança que, de mica en mica, la situació econòmica millori i puguin continuar oferint un servei al barri que estan fent des de fa dècades.