La investigació es va iniciar després de detectar uns documents falsos que un ciutadà pakistanès va entregar en demanar un permís de residència a Osca l'any 2008. A partir d'aquí els agents de la Policia Nacional van estirar el fil i van arribar fins al líder del grup, un home amb domicili al barri de La Salut de Badalona. Un còmplice al Pakistan s'encarregava d'enviar-li els passaports i els documents d'identitat que s'havien de falsificar. I a partir d'aquí només quedava manipular els documents per fer coincidir les dades amb les d'altres persones amb residència legal a Espanya. També s'oferien papers a persones que residien de forma il·legal a l'Estat. En aquest procés, hi participaven empresaris pakistanesos que els facilitaven contractes de treball amb l'únic objectiu que obtinguessin el permís de residència. Durant els registres es van intervenir més de 70 passaports falsos i ordinadors i impressores que presumptament utilitzaven per cometre els delictes.

Segons ha informat la policia, el grup estava dirigit per un home, resident a Barcelona i que també era l’encarregat de fer les falsificacions. Els immigrants pagaven 3.000 euros pels documents falsos, amb els quals eren introduïts il·legalment a Europa a través de la frontera entre Turquia i Grècia. Posteriorment, viatjaven a Espanya.

A més dels 14 detinguts a Barcelona, la policia també ha practicat detencions a Osca (dos)  i València (un). A tots ells se’ls acusa dels delictes de falsificació de documents, contra els drets dels ciutadans estrangers i pertinença a grup criminal. En els registres domiciliaris, s’han trobat 55 passaports aparentment falsificats i 20 passaports del Pakistan.