Els lladres sempre actuaven al vespre, mentre les víctimes sopaven. Així tenien el camí lliure per robar a les habitacions. Se n'emportaven joies, diners o aparells electrònics. I tot, en un obrir i tancar d'ulls. De fet, en una mateixa nit podien assaltar quatre o cinc cases. Si algú els enxampava, no dubtaven a utilitzar la violència. La banda vivia a Barcelona i cada dia sortia a assaltar una urbanització diferent. La policia calcula que en només un mes i mig van cometre un centenar de robatoris. Amagaven el botí en una zona boscosa del Maresme. Ara els Mossos estan analitzant tot el material que han trobat. Una feina essencial per esclarir altres robatoris que hauria pogut cometre la banda. De moment, hi ha vuit detinguts. Quatre ja han ingressat a presó i els altres estan en llibertat amb càrrecs. Cap dels membres de la banda no tenia antecedents penals. Això ha complicat molt la feina a la policia, perquè els ha estat molt difícil seguir-los el rastre.

El mètode

Els robatoris tenien lloc al capvespre, sovint quan els residents dels habitatges es trobaven a casa. Entraven als immobles d’alt nivell encaputxats i utilitzaven la violència: amenaçaven les víctimes amb armes de foc i ganivets, i els obligaven a obrir la caixa forta. A més, els lladres robaven vehicles de luxe, que alhora s’usaven en altres comeses.

Centre d’operacions a l’Eixample

Alguns membres del grup, que treballava cada dia de la setmana, es van instal·lar a Barcelona i Badalona. Concretament, la investigació ha ubicat el centre d’operacions en un pis de l’Eixample de Barcelona, on es van localitzar i detenir quatre persones. La resta de les detencions es van realitzar el 17 de novembre, després que quatre membres del grup cometessin un robatori en un immoble al terme municipal de Dosrius, al Maresme. En la detenció, d’alta complexitat, hi van participar 20 agents.

10 robatoris en cinc dies

Durant l’última setmana haurien comès uns 10 robatoris en diferents immobles de Catalunya, tot i que se’ls relaciona amb un nombre molt superior de fets. La banda amagava les eines dels robatoris, així com les joies sostretes, en un amagatall al mig del bosc, part d’uns botins que han pogut ser recuperats per la policia catalana.

La investigació va començar el mes d’octubre, després que els Mossos detectessin un augment de robatoris. Els arrestats, d’entre 20 i 32 anys,  no tenien antecendents policials, un fet que ha dificultat les identificacions.