Els veïns de les Casetes d’Encarnació no guanyen per ensurts. A l’alarma per la reaparició dels operaris treballant a la finca, cosa que els va fer témer que s’havien représ els treballs per enderrocar les casetes, a la nit s’hi va afegir la constatació que una part del mur del garatge del número 13 del carrer havia caigut. Segons fonts municipals els treballadors no tenien cap permís d’obra.

Aquest dijous els treballadors van explicar tant a veïns com als responsables del districte que la propietat havia ordenat als obrers enderrocar el garatge. Una versió que no coincidia amb la que la propietat havia traslladat a l’Ajuntament: fer un forat al garatge per poder treure la brutícia acumulada al jardí, d’acord amb la petició reiterada que havien formulat els residents.

En constatar que les intencions dels operaris eren unes altres, els responsables municipals els van impedir tornar a accedir a l’immoble. Com es pot veure en la imatge inferior algunes de les bigues del sostre s’han utilitzat per apuntalar la façana que dona al carrer. Els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana van decidir barrar el pas als vianants per seguretat i aquest divendres es farà una inspecció per determinar si l’estructura és segura.

La propietat diu que té un requeriment de l’Agència Catalana de Residus

L’actual propietat de l’immoble, Jordi Campalans, ha detallat a betevé que l’actuació que aquest dijous es va fer al garatge i al jardí respon a “un requeriment de l’Agència Catalana de Residus per retirar runa i amiant del jardí”. També confirma que hi ha prevista una actuació de Parcs i Jardins per fer un informe “necessari per avançar en el canvi del Pla General Metropolità”, procediment que ha de permetre avançar en el procés d’expropiació. Campalans diu que entén el neguit dels veïns però els fa arribar un missatge de tranquil·litat: “no hi ha cap ordre estranya, cap intenció d’enderrocar res, farem el que determinin els arquitectes”.

En paral·lel un equip de tècnics municipals també faran una inspecció per determinar què ha passat, quines eren les intencions reals de la propietat i, si s’escau, s’interposarà una sanció. El que ja es dona per segur és que l’actuació dels operaris és la que ha provocat el col·lapse del mur i que hagi caigut una part de la paret.

casetes encarnacio bigues trencades

L’entitat Salvem l’Alzina atribueix l’incident a “un treball maldestre per part d’operaris no qualificats contractats pels propietaris”. Com a conseqüència d’aquest ensorrament parcial, una part de la runa ha caigut a la vorera, i ha calgut l’actuació dels Bombers.

L’incident es va produir just el mateix dia en què l’entitat va reactivat la campanya de preservació de l’espai, que inclou tant els edificis com els jardins.