Ensurt a lInstitut Escola Antaviana de Roquetes. Aquest dissabte a la tarda la grua que estava fent les obres d’ampliació del centre es va desestabilitzar i va caure sobre la façana nova. Des del Consorci d’Educació de Barcelona asseguren que la grua no devia estar ben calçada i, en fer una maniobra, una pota es va posar en un forat a terra i va fer perdre l’estabilitat de l’aparell.

Des de primera hora d’aquest diumenge, tècnics del Consorci d’Educació i les empreses contractistes han treballat per aixecar la maquinària i avaluar els desperfectes que ha pogut ocasionar l’incident. Finalment han pogut col·locar la grua correctament aquest diumenge al migdia, i ara estan acabant d’avaluar l’estat de l’edifici.

L’escola podrà reobrir dilluns

Fonts del Consorci confirmen que l’incident no ha causat afectacions greus. Precisament, l’informe final dels tècnics ha avalat que aquest dilluns, escolars i docents puguin tornar al centre i reprendre l’activitat lectiva abans de les festes.

Escola antaviana

Les famílies demanen explicacions

Diverses famílies del centre s’han queixat a les xarxes que els alumnes i professors fa molt de temps que conviuen amb les obres. Reclamen que se’ls informi què ha passat i se’ls expliqui l’estat de les obres.

Des de l’AFA s’han sumat a les queixes i exigeixen que el Consorci doni la cara.

Vingueu a explicar-nos-ho, volem solucions per fer compatible el funcionament de l’escola, la seguretat i les obres.”

Des del Consorci asseguren que aquesta mena d’obres ja es fan en horari no lectiu amb l’objectiu de protegir els alumnes de qualsevol imprevist possible.

Preveuen que les obres continuïn amb normalitat

La grua que ha caigut estava acabant les obres d’ampliació. Actualment s’estan acabant de posar una vintena de mòduls i estava previst que la col·locació finalitzés aquest dimarts. La intenció és mantenir els terminis, continuar les obres dilluns i acabar-les aquesta setmana. Abans, però, s’hauran de reparar també els desperfectes a la façana de l’edifici i reforçar la base afectada.