Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones acusades d’elaboració i tinença de llaminadures i xocolatines que contenien cànnabis. El magatzem estava situat a un local d’Horta-Guinardó on també tenien una plantació de marihuana. Els arrestats són tres homes i una dona, d’edats compreses entre els 32 i els 42 anys.

Amb aquestes detencions, la policia catalana ha tancat una investigació oberta el 15 de març del 2022 després que un agent fora de servei alertés agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana perquè hi havia uns homes amb actitud de vigilància davant d’un local i estaven carregant caixes a un cotxe estacionat a la vorera. Aquestes caixes estaven plenes d’esqueixos de marihuana i a l’interior del local n’hi havia més amb les mateixes característiques, preparades per ser carregades al cotxe amb el mateix contingut a dins.

Els agents, durant la inspecció, van comprovar que a dins del local, a més, hi havia altres caixes que contenien gran quantitat de productes comestibles amb aparença de xocolatines, llepolies, llaminadures i begudes, entre d’altres, i els seus embolcalls indicaven que contenien THC (tetrahidrocannabinol, que és un cannabinoide psicoactiu de la planta “Cannabis sativa”).

El valor del material intervingut puja fins als 150.000 euros

En total, els investigadors van intervenir 2.061 esqueixos de marihuana, 28 plantes de marihuana adultes i 116 en fase de creixement, i 7.000 euros que portaven a sobre els detinguts. També van intervenir totes les caixes que contenien productes comestibles, com 91 caixes de cartró a l’interior de les quals hi havia 66.000 xocolatines amb THC. El valor aproximat de tots els productes intervinguts en el mercat és d’entre 120.000 i 150.000 euros i el de la marihuana, uns 7.000 euros.

Els quatre detinguts, sense antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. El jutjat d’instrucció de Barcelona va autoritzar, a més, la incineració i la destrucció de tot el material intervingut.